Biefstuk
320 gram - 2 st
€ 10,50
Mals en sappig stukje vlees van een luxe vleeskoe
Beschrijving
Biefstuk wordt gesneden uit de dikke delen van de bovenbil. Het heeft bijna tot geen vet en is daardoor een mager stukje vlees.
Bereidingswijze biefstuk
Haal de biefstuk een half uur van tevoren uit de koeling, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Bestrooi de biefstuk voor het bakken met zout, geen peper want dit kan verbranden. Doe roomboter in de pan en zorg dat de pan goed heet is voordat je de biefstuk gaat bakken. Laat de biefstuk na het bakken zeker 5 minuten rusten. Wikkel het folie losjes om de biefstuk met een kleine opening, zodat het vlees niet helemaal wordt afgesloten. Daarna kan je genieten van een heerlijk mals stukje vlees.
Kerntemperatuur biefstuk:
Rood - 45-50 graden
Medium - 55-60 graden
Doorbakken - ongeveer 70 graden
Veelgestelde vragen
- 1. Waarom is het rundvlees van Rundvleesshop zo duurzaam?
- Het vlees komt direct van onze boerderij zonder enige tussenschakel. Dat maakt het niet alleen duurzamer maar ook een stukje goedkoper. Wij kunnen namelijk dure transporten van tussenschakels vermijden. Daarnaast is het vlees ook volledig traceerbaar vanaf de boer tot op jou bord. Het dierenwelzijn van onze dieren staat voorop, de leefomstandigheden helpen namelijk mee aan het kwaliteit van het vlees. Dit alles resulteert in een stukje eerlijk en traceerbaar vlees van een eerlijke boer voor een scherpe prijs.
- 2. Smaakt het vlees anders van een luxe vleesveeras?
- Het vlees van Rundvleesshop is afkomstig van luxe Franse vleesveerassen Limousine runderen. Deze luxe vleesveerassen staan bekend om het topkwaliteit vlees. Het vlees is heerlijk mals en bijzonder smaakvol. Het rundvlees is 100% duurzaam, dat wil zeggen dat het vlees vrij is van kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen. De enige toevoeging zijn specerijen en kruiden aan hamburgers, rollade en runderworstjes.
- 3. Hoe wordt het vlees verpakt?
- Het vlees wordt na minimaal 14 dagen , maar ook wel tot 21 dagen gerijpt onder de juiste conditie. Na het rijpen wordt het vlees ambachtelijk verwerkt in de gewenste porties en netjes vacuum verpakt. Daarna wordt het met de shock freeze methode diep ingevroren.
- 4. Hoeveel ruimte moet ik reserveren in mijn vriezer?
- Een pakket tot 10 kg past in een normale vrieslade. Omdat het vlees gevacumeerd wordt, is het vlees 1 jaar houdbaar in de vriezer bij – 18 graden
- 5. Hoe kan ik het rundvlees het beste ontdooien?
- Het vlees wordt bevroren geleverd en kan direct in de vriezer. Het allerbeste is om je vlees een dag van tevoren uit de vriezer te halen. Je legt het dan in de koelkast, zodat het vlees rustig kan ontdooien. Omdat er water van het pakje rundvlees kan komen, kan je het beste het pakje op een bord leggen. Ben je het vergeten een dag van tevoren uit de vriezer te halen, dan is er ook nog een snelle manier. Leg het bevroren pakje vlees in een pan met koud water. Na 10 tot 15 minuten is het vlees ontdooid. Ontdooi vlees niet in de magnetron, daar wordt het vlees taai van.
Verzending
Bij Rundvleesshop.nl betaal je vanaf € 150 geen verzendkosten. Ons rundvlees is diepgevroren en vacuum verpakt en wordt vervoerd in een speciale koelwagen. Je kunt het vlees bij aflevering direct in de vriezer stoppen. Rundvleesshop levert op de geplande bezorgdag (vaste bezorgdagen zijn vrijdag en zaterdag). Op de dag (’s ochtends) zelf ontvang je een track en trace om je bestelling te volgen. Helaas kunnen we geen voorkeurstijd ingeven.
Bekijk onze klantenservice