Chili con carne maaltijdsoep

  • Geplaatst op
  • 0
Chili con carne maaltijdsoep

Heerlijke stevige maaltijdsoep, komt oorspronkelijk uit het grensgebied tussen Mexico en de VS.

Ingrediënten:
  • 250 gram rundergehakt 
  • 2 sjalotjes 
  • 250 gram runderbouillon van 1 tablet
  • 250 gram gezeefde tomaten 
  • 2 kleine aardappels
  • 200 gram kidneybonen
  • 160 gram mais 
  • 1 theelepel (gerookte) paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn gemalen
  • 2 theelepels balsamico azijn 
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 laurierblaadje
  • halve rode paprika 
  • 1 eetlepel chilisaus 
  • zout en peper naar smaak 
  • eventueel 1 theelepel chili kruiden (daar wordt het pittiger van)
  • 1 limoen 
  • koriander

Bereidingswijze:

  1. Snijd de sjalotjes en paprika in kleine stukjes. Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes.
  2. Verhit de olijfolie. Rul het gehakt samen met de sjalotjes. 
  3. Doe de kruiden erbij en verwarm deze 3 minuten mee. 
  4. Blus af met de runderbouillon en voeg de gezeefde tomaten, mais, paprikablokjes, azijn, mais, aardappelblokjes en het laurierblaadje toe. 
  5. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen. 
  6. Prak de helft van de kidneybonen boon. Voeg ze samen met de hele kidneybonen toe aan de soep en roer goed door. 
  7. Laat nog 10 minuutjes pruttelen. 
  8. Maak de soep op smaak met zout en peper, chilisaus en limoensap. 
  9. Verwijder het laurierblaadje en serveer de soep met de fijngehakte koriander. 

Eet smakelijk! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.