Chili con carne maaltijdsoep
- Geplaatst op
- 0
Heerlijke stevige maaltijdsoep, komt oorspronkelijk uit het grensgebied tussen Mexico en de VS.
Ingrediënten:
- 250 gram rundergehakt
- 2 sjalotjes
- 250 gram runderbouillon van 1 tablet
- 250 gram gezeefde tomaten
- 2 kleine aardappels
- 200 gram kidneybonen
- 160 gram mais
- 1 theelepel (gerookte) paprikapoeder
- 1 theelepel komijn gemalen
- 2 theelepels balsamico azijn
- 1/2 theelepel peper
- 1 laurierblaadje
- halve rode paprika
- 1 eetlepel chilisaus
- zout en peper naar smaak
- eventueel 1 theelepel chili kruiden (daar wordt het pittiger van)
- 1 limoen
- koriander
Bereidingswijze:
-
Snijd de sjalotjes en paprika in kleine stukjes. Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes.
-
Verhit de olijfolie. Rul het gehakt samen met de sjalotjes.
- Doe de kruiden erbij en verwarm deze 3 minuten mee.
- Blus af met de runderbouillon en voeg de gezeefde tomaten, mais, paprikablokjes, azijn, mais, aardappelblokjes en het laurierblaadje toe.
- Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
- Prak de helft van de kidneybonen boon. Voeg ze samen met de hele kidneybonen toe aan de soep en roer goed door.
- Laat nog 10 minuutjes pruttelen.
- Maak de soep op smaak met zout en peper, chilisaus en limoensap.
- Verwijder het laurierblaadje en serveer de soep met de fijngehakte koriander.
Eet smakelijk!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...